AUDIO: Uskrsna čestitka ravnatelja JRS-a, patra Stanka Perice


p. Perica je zahvalio svima koji na ovom putu koračaju zajedno s JRS-om, uz želju da nas Uskrsli uvijek nadahnjuje i vodi.

ravnatelj JRS-a, pater Stanko Perica

ravnatelj JRS-a, pater Stanko Perica

Ovdje poslušajte prilog: Uskrsna čestitka ravnatelja JRS-a, patra Stanka Perice

 

 

Ravnatelj Isusovačke službe za izbjeglice u jugoistočnoj Europi, JRS-a p. Stanko Perica, SJ, uputio je uskrsnu čestitku partnerima, suradnicima, podupirateljima i svima onima koji zajedno s ovom humanitarnom organizacijom prate, služe i zagovaraju potrebe i prava izbjeglica i svih prisilno raseljenih osoba.

p. Perica je poručio kako je život u mnogočemu određen perspektivom koju spram njega imamo. Uskrs je slavlje koje tu perspektivu širi, čini da iziđemo iz svojih zadanosti i budemo upućeni na druge. Pozivajući nas da dignemo svoj pogled, Uskrs relativizira naše uske prostore kako bi bili sposobni djelovati na širokim horizontima. Poradi toga je Uskrs ishodište JRS-ove misije. Uskrsom nadahnuta upućenost na druge čini da u ovom vremenu limitiranosti pandemijom budemo i dalje djelatni, te još kreativniji i prilagodljiviji u promicanju kulture susreta.

Uskrs nam također napominje kako naš humanitarni rad nije jednostran, podsjetio je p. Perica. Nismo, niti smijemo biti, isključivo oni koji daju. Znati primiti, biti otvoren, sposoban rasti, to su također ključne dimenzije naše misije. Pater Perica je naglasio i kako papa Franjo voli ponavljati kako se nitko ne spašava sam, jer je zajedništvo bitna odrednica naše vjere. Perspektiva zajedništva je ona uskrsna perspektiva koju želimo graditi i promicati. Ona se konkretno ostvaruje svaki puta kada napravimo korak od stranca ka bližnjem. To koračanje za Isusovačku službu za izbjeglice znači zauzimanje za dostojanstvo i inkluziju izbjeglica i migranata. I pritom se potvrđuje uskrsna logika: zauzimanjem za bolji život drugih i naš se život obnavlja.

p. Perica je zahvalio svima koji na ovom putu koračaju zajedno s JRS-om, uz želju da nas Uskrsli uvijek nadahnjuje i vodi. Sretan i blagoslovljen Uskrs poželio je svim ljudima dobre volje, u ime svih djelatnika i volontera JRS-a u jugoistočnoj Europi. (kta/rv/caritas.ba)


long