Nove sadnice u Caritasovom terapijskom parku u Brezovici


U terapijskom parku za djecu s teškoćama u razvoju Kuće bl. Alojzija Stepinca u Brezovici u ponedjeljak 31. studenoga zaposlenici Caritasa i volonteri posadili su pedesetak raznovrsnih stabala te loza i grmova.

Caritas Zagrebačke nadbiskupije - Kuća za djecu tjelesnim i mentalnim oštećenjem „Bl. Alojzije Stepinac“ u Brezovici

Caritas Zagrebačke nadbiskupije - Kuća za djecu tjelesnim i mentalnim oštećenjem „Bl. Alojzije Stepinac“ u Brezovici

Tijekom trosatne akcije, uz pomoć Caritasovih zaposlenika Ružice i Danijela, volonteri su zasadili jabuke, kruške, breskve, trešnje, lozu, kestene, maline, kupine, javore i japanske šljive.
Na poziv Kuće za djecu tjelesnim i mentalnim oštećenjem „Bl. Alojzije Stepinac“ u Brezovici za pomoć u uređenju terapijskog parka za djecu s teškoćama u razvoju odazvalo se 13 volontera, od kojih su većina bile studentice s Hrvatskoga katoličkog sveučilišta u Zagrebu.

„Današnji dan opisala bih kao jedan od onih dana u kojima je tako lako pronaći odgovor na pitanje: ‚Gdje nam je danas bio Bog?‘ Pronašli smo ga u radu, sakupljajući lišće, u osmijesima na licima drugih volontera, u suncu koje nas grijalo, a možda najviše u dragim ljudima iz Caritasovog doma u Brezovici koji su nam posvjedočili s koliko ljubavi služe štićenicima doma. Tako je lijepo pronaći tebe Bože, kada zaboravimo na sebe“, rekla je volonterka Paula, studentica na HKS-u.

Samo jedan od nazočnih volontera je prije bio u Caritasovoj Kući u Brezovici. Iako je posjet volontera Kući bio nepotpun jer im zbog epidemioloških mjera nije bilo moguće susresti se s korisnicima, ostavili su im lijepu uspomenu, u nadi da će se pod krošnjom nekog od novih stabala družiti kada bude moguće.

Caritas Zagrebačke nadbiskupije zahvalio je na uređenju terapijskog parka volonterima i donatorima sadnica tvrtki Fragaria d. o. o. te pojedincima Jani, Katarini, Meritas, Ljiljani, Ivi i ostalima. (czn/ika)


long