Održan susret Hrvatskog Caritasa i Caritasa Srijemske biskupije


Susret Hrvatskog Caritasa i Caritasa Srijemske biskupije održan je u petak, 17. studenog 2023. u sjedištu Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu, izvijestio je Hrvatski Caritas.

Radnom susretu prisustvovali su ravnatelj Hrvatskog Caritasa fra Tomislav Glavnik, OFMConv, ravnatelj Caritasa Srijemske biskupije vlč. Jozo Duspara i koordinator Srijemskog Caritasa Petar Dujić.

Nakon uspješne suradnje Hrvatskog Caritasa i Caritasa Srijemske biskupije u pomaganju ranjivih i socijalno ugroženih skupina tijekom 2023. godine vodio se na susretu razgovor o nastavku suradnje. Hrvatski Caritas će kao i do sada biti otvoren programima i projektima, koji dolaze sa svrhom pomoći i zagovaranja najranjivijih slojeva društva. Na susretu je istaknut doprinos što ga je razvoju Caritasa u Republici Hrvatskoj dao mons. Fabijan Svalina za vrijeme svoga mandata na službi ravnatelja Hrvatskoga Caritasa i tako pospješio da Caritas kao ustanova Hrvatske biskupske konferencije postane djelatniji u poslanju kojeg ima u Crkvi i u društvu.

Susretu se priključio i mons. Bože Radoš zaželjevši plodonosnu suradnju, koja će biti na korist pojedincima i skupinama koji su na razne načine u socijalnim poteškoćama, a upućeni su na brigu Caritasa. (caritas.ba/ika)


long