Podijeljeni „Caritasovi paketi radosti“ u Sisačkoj biskupiji


Uskrsne pakete u sklopu projekta „Caritasovi paketi radosti“ podijelio je mons. Vlado Košić 31. ožujka korisnicima biskupijskog Caritasa.

Podijeljeni Caritasovi paketi radosti

Podijeljeni Caritasovi paketi radosti

Ovaj projekt provodi se zahvaljujući Europskom socijalnom fondu, a za cilj ima doprinijeti ublažavanju najgorih oblika siromaštva na području čitave Biskupije pružanjem nefinancijske pomoći najpotrebitijim osobama kao i povećati njihovu socijalnu uključivost. Danas, te tijekom zadnjih nekoliko dana pakete je ukupno primilo 2273 krajnjih korisnika, a do njihovih domova dopremilo ih je više od 200 Caritasovih volontera uključenih u ovaj projekt.

Na početku podjele sve okupljene pozdravili su ravnateljica Caritasa Kristina Radić i biskup Košić koji je rekao kako svatko od nas mora proći trpljenje, da bi onda poput Krista došli i do Uskrsa. Biskup je i ohrabrio iste te poručio kako nam upravo Uskrs pokazuje da se ne trebamo bojati kušnji, trpljenja, pa ni same smrti. Na kraju biskup je i svima zaželio blagoslovljeni i miran Uskrs.

Ukupna vrijednost ovog projekta je 4.158.921,78 kuna, a uz podjelu paketa hrane, higijenskih potrepština i kućanskog tekstila sadrži i interaktivne radionice koje korisnike educiraju na temu adekvatne pripreme obroka i ekonomičnog korištenja namirnica, osnovama financijske pismenosti i ekologiji. (ika/caritas.ba)


long