Employ Yourself (Zaposli se) - okončan


Navedeni projekt je dio nastojanja Caritasa Italije u prikupljanja sredstava za provedbu projekta E.L.B.A.

Donator: Europska Unija: Erasmus + program

Nositelj: Caritas Bosne i Hercegovine i Caritas Italije

Partneri: Caritasi: Albanije, Bugarske, Crne Gore, Grčke, Kosova i Srbije

Već niz godina Caritasove organizacije u jugoistočnoj Europi provode programe za najugroženije skupine društva, među kojima su mladi prepoznati kao kategorija na koju je potrebno obratiti posebnu pozornost, posebno u pogledu zapošljavanja. Ova nastojanja prepoznala je i Europska unija koja je odlučila podržati napore Caritasa usmjerene na daljnje osnaživanje mladih kroz program Erasmus +.

Novim projektom Employ Yourself (Zaposli se), organizacije Caritasa iz Jugoistočne Europe nastoje mlade i lokalne omladinske organizacije iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Grčke, Italije, Kosova, Crne Gore i Srbije potači na promicanje socijalne i radne uključenosti mladih kroz socijalno gospodarstvo.

Projektom je planiran niz aktivnosti koje imaju za cilj ojačati kapacitete omladinskih organizacija u razvoju perspektive socijalnog gospodarstva pružanjem znanja i vještina i razmjenom informacija o postojećim primjerima dobrih praksi, te povećati svijest i znanje mladih o mogućnostima koje nudi socijalno gospodarstvo u Jugoistočnoj Europi.

Web stranica projekta: https://erasmuseys.wixsite.com/employyourself


long