Istraživanje: Mogućnosti zapošljavanja osoba s invaliditetom u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori.


U sklopu projekta POWER provedeno je istraživanje o mogućnostima zapošljavanja osoba s invaliditetom u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori. Istraživanje je imalo za cilj utvrditi potrebe i mogućnosti zapošljavanja osoba s invaliditetom, predložiti radna mjesta i poslodavce koji bi mogli zaposliti osobe s invaliditetom.

Sukladno rezultatima istraživanja koje je provela  Fondacija Infohouse iz Sarajeva, napravljeni su veliki iskoraci u procesu zapošljavanja osoba s invaliditetom ali i dalje se treba raditi kako bi se sustav unaprijedio. Autori su predložili i konkretne preporuke za unaprjeđenje procesa zapošljavanja osoba s invaliditetom. 

Istraživanje obiluje informacijama o zakonskoj regulativi, daje pregled potencijalnih radnih mjesta, ali sadrži i stavove kako poslodavaca tako i osoba s invaliditetom. Istraživanje, u elektronskom formatu možete preuzeti na sljedećoj poveznici:  Istraživanje: Mogućnosti zapošljavanja osoba s invaliditetom u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori.

Projekt POWER financira Europska unija u vrijednosti od 390.800 Eura. Ukupna vrijednost projekta iznosi 459.776 Eura, a provodi ga Caritas Bosne i Hercegovine u suradnji s partnerima iz BiH i Crne Gore: Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II., Udruga roditelja i djece s posebnim potrebama Vedri osmijeh, Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom Federacije BiH, Caritas Barske nadbiskupije, Udruženje Paraplegičara Bar i Biznis start-up centar iz Bara. Projekt traje dvije godine i realizira se na području Bosne i Hercegovine i Crne Gore. 


long