Istraživanje o obrazovnim potrebama osoba s invaliditetom u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori


Istraživanje o obrazovnim potrebama osoba s invaliditetom s ciljem lakšeg zapošljavanja i veće konkurentnosti na tržištu rada rađeno je u razdoblju od travnja do srpnja 2018. godine. 

Istraživanje je za potrebe projekta POWER: Stvaranje novih mogućnosti za rad, zapošljavanje i profesionalnu rehabilitaciju osoba s invaliditetom, traži kandidate za provelo Udruženje žena sa invaliditetom „Nika“.
Istraživanje obiluje informacijama o zakonskoj regulativi, daje pregled situacije na tržištu rada i usklađenosti s obrazovnim sustavom u BiH i CG, ali sadrži i prijedlog zanimanja za koja se osobe s invaliditetom mogu naknadno osposobiti kroz obrazovanje odraslih, koja ne postoje ili su nedovoljna u redovitom školskom sustavu i koja mogu biti potrebna na tržištu rada te popis generičkih (općih) kompetencija koje će osobama s invaliditetom osigurati mogućnost veće zapošljivosti na tržištu rada.
Istraživanje, u elektronskom formatu možete preuzeti na sljedećoj poveznici:  Istraživanje: Istraživanje o obrazovnim potrebama osoba s invaliditetom u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori.

Projekt POWER financira Europska unija u vrijednosti od 390.800 Eura. Ukupna vrijednost projekta iznosi 459.776 Eura, a provodi ga Caritas Bosne i Hercegovine u suradnji s partnerima iz BiH i Crne Gore: Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II., Udruga roditelja i djece s posebnim potrebama Vedri osmijeh, Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom Federacije BiH, Caritas Barske nadbiskupije, Udruženje Paraplegičara Bar i Biznis start-up centar iz Bara. Projekt traje dvije godine i realizira se na području Bosne i Hercegovine i Crne Gore. 


long