Zagovaračke platforme za prava osoba s invaliditetom


Zagovaračke platforme za prava osoba s invaliditetom regija: Banja Luka, Bihać, Mostar, Sarajevo, Travnik, Trebinje i Tuzla nastale su u okviru projekta EMPOWER, dok je dokument „Zagovaračka platforma za prava osoba s invaliditetom u Bosni i Hercegovini“ nastao je u okviru dva projekta, EMPOWER i SOCIETIES 2.

Zagovaračke platforme za prava osoba s invaliditetom regija: Banja Luka, Bihać, Mostar, Sarajevo, Travnik, Trebinje i Tuzla nastale su u okviru projekta EMPOWER, dok je dokument „Zagovaračka platforma za prava osoba s invaliditetom u Bosni i Hercegovini .pdf“ nastao u okviru dva projekta, EMPOWER i SOCIETIES 2. („Zagovaračka platforma za prava osoba s invaliditetom u Bosni i Hercegovini .doc“)

Dokumenti su plod zajedničkog, trogodišnjeg djelovanja Lokalnih radnih skupina za zagovaranje za prava osoba s invaliditetom pobrojanih regija, kao i Neformalne radne skupine za prava osoba s invaliditetom Bosne i Hercegovine i daju kratki pregled situacije osoba s invaliditetom, pregled zagovaračkih inicijativa i kratki opis projekata.  

Izradom platformi u lokalnim sredinama i na razini BiH, željeli smo na svojevrstan način prikazati što se to do sada napravilo na području zagovaranja za prava osoba s invaliditetom. Također, želja nam je bila napraviti određeni prijedlog za nastavak rada u oblasti zagovaranje te dati prijedloge drugim lokalnim zajednicama što je potrebno napraviti kako bi se prava osoba s invaliditetom, definirana u UN Konvenciji, poštovala. 

Projekte EMPOWER I SOCIETIES 2 je financira Europska unija, a realizirao je Caritas Bosne i Hercegovine s partnerima.

Zagovaračka platforma za prava OSI regije Banja Luka .pdf

Zagovaračka platforma za prava OSI regije Banja Luka .doc

Zagovaračka platforma za prava OSI regije Bihać .pdf

Zagovaračka platforma za prava OSI regije Bihać .doc

Zagovaračka platforma za prava OSI regije Mostar .pdf

Zagovaračka platforma za prava OSI regije Mostar .doc

Zagovaračka platforma za prava OSI regije Sarajevo .pdf

Zagovaračka platforma za prava OSI regije Sarajevo .doc

Zagovaračka platforma za prava OSI regije Travnik .pdf

Zagovaračka platforma za prava OSI regije Travnik .doc

Zagovaračka platforma za prava OSI regije Trebinje .pdf

Zagovaračka platforma za prava OSI regije Trebinje .doc

Zagovaračka platforma za prava OSI regije Tuzla .pdf

Zagovaračka platforma za prava OSI regije Tuzla .doc

 


long