Konferencija Caritasa BiH o zaštiti djece i ranjivih skupina

Caritas Bosne i Hercegovine, pod pokroviteljstvom Biskupske konferencije BiH i uz financijsku potporu Fonda za financiranje pastoralnih projekta za Središnju i Istočnu Europu biskupije Linz (Austrija), u Nadbiskupijskom sjemeništu „Petar Barbarić“ u Travniku organizira jednodnevnu konferenciju o zaštiti djece i ranjivih skupina u četvrtak, 7. listopada 2021. god. s početkom u 11,00 sati.

Radi se o jednodnevnom događaju koji je namijenjen svim crkvenim ustanovama/tijelima koje rade s djecom, mladima i ranjivim skupinama. Želja je na ovom događaju govoriti o značaju zaštite djece, mladih i ranjivih skupina, te predstaviti primjere dobrih praksi Caritasa u Bosni i Hercegovini i drugih ustanova/organizacija, koji imaju razrađenu politiku, kodekse i pravilnike o zaštiti.

Na konferenciji uz crkvene ustanove iz Bosne i Hercegovine, koje su već dobile poziv s programom preko svojih ordinarijata u Sarajevu, Mostaru i Banja Luci, sudjeluju i predstavnici Caritasa biskupije Linz (Austrija). Svi sudionici, uz predavanje i predstavljanje dokumenata Caritasa BiH odobrenih od Biskupske konferencije BiH, mogu govoriti o ovoj temi i sudjelovati u diskusiji.

Kontakt osoba za sve informacije u ime Caritasa BiH je gosp. Zlatko Malić, mobitel: 066 916 908 ili email: z.malic(at)caritas.ba (caritas.ba)