Ravnatelj Hrvatskog Caritasa u posjetu Caritasu Gospićko-senjske biskupije


Ravnatelj Hrvatskog Caritasa fra Tomislav Glavnik posjetio je u utorak 21. svibnja sjedište Caritasa Gospićko-senjske biskupije, pri čemu je održan radni susret na kojem je predstavljeno djelovanje Caritasa Gospićko-senjske biskupije, izvijestio je Hrvatski Caritas.

Caritas Gospićko-senjske biskupije djeluje od samog osnutka Biskupije, odnosno, već 24 godine, a trenutačno skrbi za 400 obitelji koje žive u težim socijalno-ekonomskim prilikama. Većinom se radi o staračkim domaćinstvima, obiteljima branitelja, nezaposlenih roditelja i obiteljima s više djece. Područje Gospićko-senjske biskupije, uslijed Domovinskog rata i promjena koje je to područje zahvatilo, suočava se sa stalnim iseljavanjem, gdje Caritas kao karitativna ustanova nalazi svoje poslanje služeći potrebitim ljudima.

Konkretna pomoć, većinom prehrambene namirnice i higijenske potrepštine, redovito se dostavlja na području cijele Biskupije, koja je teritorijalno najveća biskupija u Hrvatskoj. U sjedištu biskupijskog Caritasa nalazi se i veliko Caritasovo skladište, koje je baza odakle se pomoć svakodnevno odvozi ili šalje potrebitom stanovništvu.

Drugi vid djelovanja biskupijskog Caritasa odnosi se na pomoć studenticama koje borave u Caritasovom domu u Gospiću a dolaze iz cijele Hrvatske kako bi na gospićkom Odjelu za nastavničke studije Sveučilišta u Zadru stekle obrazovanje i tako se osposobile za buduće zvanje.

Ravnatelj Hrvatskog Caritasa prilikom ovog posjeta susreo se s ravnateljem biskupijskog Caritasa preč. Lukom Blaževićem te djelatnicima Jurom Brkljačićem i Katarinom Horvatović Pavičić. Tom je prilikom posjetio i Studentski dom kao i skladište u sjedištu biskupijskog Caritasa. Hrvatski Caritas u proteklom razdoblju pružao je financijsku i materijalnu pomoć Caritasu Gospićko-senjske biskupije, u čemu kani i nastaviti. (caritas.ba/ika)


long