ELBa Plus - okončan


Ovim regionalnim projektom Caritas Italije, inicijalno potpomognut sredstvima Biskupske konferencije Italije, pokrenuo je proces razvoja socijalnih programa za najsiromašnije koji su pogođeni gospodarskom krizom.

Donatori: CRS, Caritas Italije, Secours Catholique (Caritas Francuske) i Caritas Španjolske

Nositelj: Caritas Italije

Partneri: Caritas Bosne i Hercegovine, Caritas Bugarske, Caritas Albanije, Caritas Crne Gore, Caritas Grčke, Caritas Kosova, Caritas Sjeverne Makedonije i Caritas Srbije

Početkom 2015. god. Caritas Italije započeo je provedbu novog regionalnog projekta u Jugoistočnoj Europi, pod nazivom ELBa (Emergenza Lavoro nei Balcani - Izvanredno djelovanje na Balkanu.

Ovim regionalnim projektom Caritas Italije, inicijalno potpomognut sredstvima Biskupske konferencije Italije, pokrenuo je proces razvoja socijalnih programa za najsiromašnije koji su pogođeni gospodarskom krizom. Kao glavni instrument za promicanje novih oblika socijalne uključenosti najugroženijih skupina odabrana su socijalna poduzeća, jer je socijalno poduzetništvo prepoznato na europskoj razini kao jedan od najvažnijih gospodarskih i socijalnih instrumenata. U proteklih pet godina, ovim regionalnim projektom mreža Caritasa kroz tri faze projektnog djelovanja, osigurala je financijsku i tehničku potporu za uspostavljanje i razvoj preko 60 socijalnih poduzeća u osam zemalja.

Web stranica projekta: https://elbaproject17.wixsite.com/elba-social-economy/social-enterprises


long