YourJob 2


Regionalni projekt stvaranja mogućnosti zapošljavanja mladih na Balkanu

Donator: Austrijska razvojna agencija, Caritas Austrije, Fondacija Medicor i Renovabis

Nositelj: Caritas Austrije

Partneri: Caritas Bosne i Hercegovine u suradnji s biskupijskim Caritasima u BiH: Caritas biskupija Mostar-Duvno i Trebinje-Mrkan i Caritas biskupije Banja Luka, Caritas Albanije, Caritas Kosova, Caritas Srbije.

Caritas BiH u suradnji s Caritasom Austrije nastoji doprinijeti smanjenju siromaštva među mladima poticanjem zapošljavanja, izobrazbom i razvojem socijalnog poduzetništva za mlade. Utemeljen na istraživanju o uzrocima nezaposlenosti mladih koje je provedeno u 2018. god., program YourJob od 2019. god. konkretnim aktivnostima povećava konkurentnost mladih na tržištu rada i utječe na smanjenje nezaposlenosti mladih. Program se provodi u 14 gradova i općina u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Kosovu i Srbiji.

U okviru programa otvorena su tri savjetovališta za zapošljavanje mladih u Banja Luci, Čapljini i Mostaru gdje mladi mogu dobiti savjetovanje za svoj karijerni put. Savjetnice za zapošljavanje mladih, zajedno s mladima koji traže posao, uspostavljaju kontakt s poslodavcima te im pomažu u ostvarivanju mogućnosti za prvo radno iskustvo i obavljanje pripravničkog staža. Kroz program se pružaju mogućnosti jačanja osobnih kompetencija mladih kroz organiziranje različitih obuka i treninga. Mladi imaju mogućnost započeti poduzeće te za to dobiti financijsku potporu kroz inkubator poslovnih ideja.

 

       

 


long